• Παρουσιάσεις για τους σκύλους οδηγούς στο σχολείο μας !

  • Πίσω

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δυο παρουσιάσεις για τους σκύλους οδηγούς. Οι εθελοντές του Liberty μαζί με δυο ανθρώπους με προβλήματα όρασης και τους σκύλους οδηγούς τους μας έκαναν την τιμή και παρευρέθηκαν στο σχολείο μας την Τετάρτη 20 Μαρτίου και την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Στους μαθητές έγιναν γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι και την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν σε αυτούς οι σκύλοι οδηγοί.

Πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που καθοδηγούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Από τη στιγμή που φοράνε το ειδικό γιλέκο τους, αντιλαμβάνονται ότι ξεκινούν να “εργάζονται” και δεν αποσπάται η προσοχή τους σε κανένα άλλο ερέθισμα.

Οι μαθητές είδαν τα βοηθητικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται,  όπως είναι το μπαστούνι, το ρολόι, το κινητό τους που είναι ειδικά διαμορφωμένο και την αλφάβητο Braille, η οποία υπάρχει σε διαφορά μέρη όπως στο ασανσέρ, σε συσκευασίες από φάρμακα κ.α. Οι μαθητές ψηλάφισαν μερικές συσκευασίες και κατάλαβαν πως λειτουργεί η ανάγνωση της Braille. Έγινε βιωματική άσκηση με τα μπαστούνια , κατά την οποία οι μαθητές έκλεισαν τα μάτια τους και προσπάθησαν να μετακινηθούν από την μια πλευρά στην άλλη προσπερνώντας τα εμπόδια  με τη βοήθεια του μπαστουνιού. Με αυτό τον τρόπο μπήκαν στη θέση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και  αντιλήφθηκαν την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *